
مقایسه کامپیوتر با کنسول بحثی است که هرگز قدیمی نمی شود. زیرا هیچ پاسخ صحیح و غلطی برای آن وجود ندارد.
افزایش قیمت دلار در کشورمان، بسیاری از کالاها را تحت تاثیر قرار میدهد که کنسول و بازیها هم از این قاعده مستثنی نیستند. از سوی دیگر قطعات کامپیوتر هم آنقدر گران شده که نمیتوان به راحتی آنها را تهیه کرد. در این شرایط برای خرید کردن باید دقت زیادی به خرج داد و همهی جوانب را سنجید تا از پول خرج شده، پشیمان نشویم.
نسل جدید کنسول ها به طور مداوم در حال نو شدن هستند. از طرفی بازی کردن در کامپیوتر شخصی برای خیلیها به دلایل مختلفی ارزش بیشتری دارد.
اولین نکتهای که باید در مقایسه بین کنسول و کامپیوتر درنظر داشته باشید این است که به صورت کلی کاربرد آنها با هم فرق میکند. همانطور که از اسم آنها مشخص است، کنسولها برای بازی کردن ساخته شدهاند اما با کامپیوتر شما میتوانید هزار کار دیگر علاوه بر بازی کردن هم انجام دهید. به همین خاطر شاید در نگاه اول، خرید یک کامپیوتر قدرتمند منطقیتر بهنظر برسد. با اینکه قطعات سیستمهای گیمینگ قیمت بالایی دارند اما علاوه بر اجرای روان و با کیفیت بازیهای ویدیویی میتوانید کلیه کارهای حرفهای دیگر مانند طراحی سه بعدی، برنامهنویسی، انیمیشنسازی، تدوین ویدیو و… را هم با آن انجام دهید.
مزایای بازی با کنسول
کنسول ها نسبت به رایانه های شخصی دارای مزایایی هستند، استفاده از آنها بسیار آسان است، نیازی به ارتقاء ندارند، بسیاری از دوستان شما کنسول نیز دارند، بنابراین بازی با دوستانتان آسان است. به طور کلی آنها ارزانتر هستند و کنترل کنندههای بی سیم به شما امکان میدهند تجربه فعالتری داشته باشید.
شاید برترین مزیت کنسول به نسبت کامپیوتر شخصی، راحتی کار با آن است. شما در کنسولهای بازی تنها کافی است یک دیسک بازی را خریداری کرده و یا از فروشگاه آنلاین کنسول خود بازیای را خریداری کنید، سپس روی Play بزنید تا بازی شما شروع شود. در کنسول نیاز به بالا و پایین کردن هیچ تنظیمات خاصی نیست و پس از خرید بازی، بازی بهراحتی برای شما در دسترس و قابل اجرا است.
عنوانهای انحصاری کنسولها نیز دیگر ویژگی است که ممکن است خریداران را ترغیب به خریدشان کند.
عناوین انحصاری پلی استیشن
کنسول بازی PS4 با اقتدار دارای بیشتر از 20 بازی انحصاری است. بازی هایی هستند که در طی این سالها بیشترین جوایز را از آن خود کردند مثل GOD OF WAR 4 که بهترین بازی سال 2019 شد؛ نسخه جدید این بازی نیز امسال (2021) منتشر خواهد شد. و یا عنوان The Last Of Us که بدون شک یکی از معروفترین بازی های PS5 و PS4 است. گیمرهای پلی استیشن و حتی پلتفرمهای دیگر به حدی از نسخه اول لذت بردند که بلافاصله به فکر نسخه بعدی افتادند. The Last of Us 2 از همه منتقدان رسانههای مختلف نمره کامل گرفت و تنها در هفته اول به فروش ۴ میلیون نسخه رسید.
دنبالهی فرنچایز خدای جنگ را میتوان به راحتی صدرنشین مورد انتظارترین بازی های PS5 حساب کرد. رونمایی از این بازی در رویداد ماه سپتامبر توانست تنها با یک تریلر چند ثانیهای سر و صدای بلندی به پا کند. این بازی سبک اکشن و ماجراجویی، برای چند روز یکی از جنجالیترین موضوعات سراسر اینترنت به خصوص یوتیوب بود و گیمرها، خصوصاً طرفداران پلیاستیشن و کسانی که با این فرانچایز محبوب خاطرات زیادی دارند، مشتاقانه انتظار آن را میکشند.
این لیست عناوین انحصاری PS به این زودیها تمام نمیشود و میتوان به این لیست، Horizon Forbidden West ،Marvel’s Spider-Man: Miles Morales ،Gran Turismo 7،Deathloop و دهها عنوان جذاب دیگر نیز اضافه کرد.
عناوین انحصاری ایکس باکس
نکتهای که بهطور کلی نه تنها برای کاربران ایکس باکس، بلکه برای گیمرها شگفت انگیز است، عرضه تمام بازیهای انحصاری ایکس باکس برای رایانههای شخصیست. میتوان گفت ما دیگر شاهد بازیهای انحصاری ایکس باکس نخواهیم بود، بلکه باید آنها را بازیهای انحصاری مایکروسافت دانست که اگر واقع بین باشیم و چشمبند تعصب را از چشمان خود برداریم، نکتهای مثبت بوده و باعث میشود اکوسیستم ایکس باکس قویتر و جامعه کاربران آن بزرگتر از پیش شود که در نتیجه باعث تجربه بازیهای بزرگ توسط افراد بیشتری میشود.
دست پر ایکس باکس و مایکروسافت برای بازیهای انحصاری، تهدیدی بزرگ برای رقیب ژاپنی بوده و به نظر، مایکروسافت برنامههای ویژهای داشته و بازیهای انحصاری ایکس باکس سری ایکس و سری اس و سرویس گیم پس بهنظر حرفهای بسیاری برای گفتن دارند.
گیم پس چیست؟
Game Pass نوعی اشتراک ایکس باکس و ویندوز است که در ازای پرداخت مبلغ مشخص ماهانه، به شما اجازه استفادۀ رایگان از بازیها و سرویسهای مایکروسافت را میدهد. مثلاً شما با خرید اشتراک Game Pass Ultimate یک ماهه، میتوانید به مدت ۳۰ روز بازیهایی که دوست دارید را به شکل رایگان دانلود کنید.
تفاوت آلتیمیت با گیم پس معمولی در امکاناتش است. مثلا با داشتن اشتراک Ultimate، علاوه بر بازیهای رایگان، اشتراک لایو گلد، EA Play ،PC و کلاد را نیز به رایگان دریافت میکنید.
به عنوان مثال، بازی CrossfireX انبوهی از حالتهای بازی رایگان شوتر را درکنار سیلی از گزینههای شخصی سازی در اختیار شما قرار میدهد. بااین حال بخش مهمتر این بازی را میتوان بخش داستانی آن دانست که توسط توسعه دهندگان بازیهای معروف Max Payne، Alan Wake و Control یعنی استودیو Remedy Entertainment توسعه خواهد یافت.
عناوین Avowed ،Everwild ،Fable ،Forza Horizon 5 ،Starfield و عناوین جذاب دیگری نیز در پنل مایکروسافت در دسترس است.
حال بریم سراغ تجربه بازی در PC
بطور کلی باید بگوییم اگر کامپیوتری که استفاده می کنید از کارت گرافیک انویدیا (از مدل ۲۰۸۰ به بالا) یا AMD (از سری ۶۰۰۰ به بالا) مدل ۲۰۲۰ و جدیدتر استفاده می کند، قدرت این کارت گرافیک ها به اندازه پلی استیشن ۵ یا ایکس باکس وان سری جدید است و نیازی به کنسول نیست ولی کامپیوتر شخصی به دلیل اینکه هزینه و قطعات بیشتری دارد از کنسول گران تر است. هر چند در کیفیت بازی تفاوتی ندارند.
در مقایسه کنسول بازی و کامپیوتر شخصی باید به یک نکتهی دیگر هم اشاره کنیم که به تجربهی بازی کردن بر میگردد. از آنجایی که کنسولهای بازی صرفا برای بازی کردن ساخته شدهاند، شما حس و حال بهتری در هنگام بازی کردن با آنها خواهید داشت. به این دلیل که خیلی سریع بازیها را میتوانید اجرا کنید، دستهی بازی را در دست گرفته و روی مبل جلوی تلویزیون خود دراز بکشید و بازی کردن را شروع کنید. این اتفاق روی کامپیوتر کمی متفاوت است. شما باید سیستم را روشن کنید و بازی خود را اجرا کنید و پشت میز، با ماوس و کیبورد بازی را تجربه کنید. از این لحاظ هم میتوان، تجربه بهتری را با کنسولهای بازی خانگی تجربه کرد. از آنجایی که اندازهی کنسولهای بازی خیلی بزرگ نیست، میتوانید بهراحتی آنها بر روی میز زیر تلویزیون خود قرار داده و هر موقع که دوست داشتید، بهسرعت وارد دنیای بازیهای ویدیویی شوید. اما قرار دادن ماوس و کیبورد و کیس بزرگ در دکور خانه چندان جذاب نیست. پس به صورت کلی برای راحتی در استفاده و یک تجربهی راحت گیمینگ، کنسول بازی در مقایسه با کامپیوتر شخصی برنده است.
دلایل برتری پی سی گیمینگ نسبت کنسول
- گیمرهای پی سی گرافیک و کیفیت بالاتری را تجربه میکنند
- برای بازی کردن مولتی پلیر، پی سی گیمرها هزینهای پرداخت نمیکنند
- بازیهای بیشتری برای پی سی وجود دارد
- شما میتوانید برای پی سی مودهای جذابی را دانلود کنید
- در پلتفرم پیسی آزادی عمل در گیم پلی بیشتر است
- شما این گزینه را دارید که روی مانیتورها یا تلویزیون خود بازی کنید
- اسمبل کردن یک پی سی از پایه لذتیست که نصیب کنسول گیمرها نمیشود!
- امکان ارتقا در پیسی
کنسولها با آمدنشان در روزهای اول روی بورس هستند ولی با گذر زمانِ کوتاه، اختلاف آنها با پیسی ها زیاد میشود. قطعات یک کنسول خیلی زود منسوخ میشوند و دیگر قابل ارتقا نیز نیستند اما پیسی با صرف کمی هزینه میتواند ارتقا یابد و تا مدت زیادی به روز بماند.
میتوانیم ساعتها در مورد ماوس و کیبورد صبحت کنیم اما چنین کاری نمیکنیم! فقط همین را میگوییم که این دو ابزار، دقیقتر، آسانتر و تعاملیتر از کنترلرهای کنسول هستند و میتوانند تجربه بازی فوقالعادهای را برایتان به ارمغان بیاورند.
در حال حاضر که بازیهای زیادی از کنسول برای کامپیوترهای شخصی نیز منتشر شدهاند طبیعی است که بخواهید بعضی از آنها را با کنترلر اصلیشان بازی کنید. بازیهای Dark Souls و Assassin’s Creed دو نمونه از بازیهایی هستند که در چنین مواقعی به ذهن میآیند. این دو بازی و بازیهای دیگری مانند آنها کنترل خیلی بهتری با دستهی بازی دارند. خوشبختانه امروزه اتصال Xbox One controller یا DualShock 4 به کامپیوتر شخصی، چه با سیم و چه با استفاده از بلوتوث، از هر وقت دیگری آسانتر است. بیشتر بازیها نیز از کنترلرها پیشتیبانی میکنند، مخصوصاً بازیهای بزرگی که برای چند پلتفرم منتشر میشوند.
در نهایت اینکه: احتمالاً در هر صورت به یک کامپیوتر شخصی نیاز داشته باشید.
همینجا بحثمان را در مورد بازی با کامپیوتر دسکتاپ به پایان میبریم.
بدون در نظر گرفتن موارد استفادهی دیگر، شاید آسان باشد که قیمت یک کامپیوتر شخصی مخصوص بازی در نظرمان بیش از اندازه زیاد باشد. شاید ترجیح میدهید که کارهای خود را روی لپتاپتان انجام دهید یا شاید از تبلتتان برای انجام کارهایتان استفاده میکنید.
اما برای خیلی از کاربران، یک کامپیوتر شخصی رومیزی هنوز هم یک دستگاه مورد نیاز (یا حداقل مورد ترجیح) برای انجام کارها است. کاربرانی که روی عکسها، ویدیوها و صدا کار میکنند، افرادی که روی ساخت بازی کار میکنند یا برای ساعتهای متوالی به تایپ میپردازند از این دسته از کاربران هستند. خیلی از افراد نیز فقط دوست دارند که پشت یک میز بنشینند و یک مانیتور بزرگ و کیبوردی پهن روبهرویشان قرار گرفته باشد.
بازی با لپتاپ؟
لپ تاپ های گیمینگ، همانگونه که واضح است، برای بازی کردن طراحی شدهاند. برای مثال خانواده الین ویر (Alienware) از لپتاپهای DELL و یا سری TUF ایسوس مخصوص کاربران گیمر است. کسانی که بازیهای سنگین انجام میدهند و لپتاپ را برای بازی کردن و کارهای گرافیکی سخت میخواهند می توانند بر روی این سری حساب ویژهای باز کنند. این دستگاه ها، مشخصات قدرتمندی دارند که شامل CPU، رم، هارد، صفحه نمایش، باتری و… می شود.
لپتاپهای گیمینگ برای بازی کردن ساخته شدهاند و اصولا از طراحی گرفته تا قدرت سختافزاری، سیستم خنک کننده، تهویه هوا و… با بقیهی لپتاپها فرق دارند.
لپ تاپ گیمینگ پدیده جدیدی نیست به گونهای که چند سال است این لپ تاپها روانه بازار شدهاند و امروزه از لحاظ توان پردازشی و همچنین سرعت اجرای بازیهای سنگین و حجیم به نقطه خوبی رسیدهاند.
به لپ تاپهایی که دارای پردازنده اصلی و پردازنده گرافیکی قوی و نیز سیستم خنک کاری کارا و نمایشگر و کیبورد خوب و مناسب باشند لپتاپ گیمینگ میگویند. این لپ تاپها اغلب جهت انجام بازی در بین گیمرها مورد استفاده قرار میگیرند اما سایر افراد برای دیگر کاربردها هم میتوانند از آن استفاده کنند.
در ادامه توجه شما را جلب میکنم که لپتاپهای گیمینگ ما را اینجا ببینید.
امیدواریم توضیحاتی که در این مقاله آوردیم مورد پسندتان بوده و بتواند در انتخاب ابزار مناسب جهت بازی و ایجاد تجربهای دلنشین کمک کننده باشد.
لطفا نظرات و تجربیات خود را با ما در میان بگذارید.